Skidåkning i världsklass

Norges sjätte största skidort erbjuder exceptionellt bra skidåkning. Från välskötta barnområden och längdåkningsspår till mytomspunnen offpiståkning.
pistkarta

Gaustatoppens skidområde ger skidåkning i världsklass både utför och på längden. Bergets 35 nedfarter och många mil längdåkningsspår står för variation både för nybörjare och erfarna entusiaster. De preparerade pisterna erbjuder flera svårighetsgrader och längdskidåkningen sker i vackra omgivningar tack vare bergsplatån som ligger på cirka 1 000 meter över havet. Se gausta.com för mer information.

Granne med backar, barnområden och längd

Gausta View ligger i ett av Gaustatoppens bästa ski in-/ski out-lägen som gör att du får flera backar, och längdåkningsspår inpå knuten. Alldeles utanför dörren ligger dessutom en av områdets barnbackar och en av bergets 13 liftar som kan ta dig vidare ut i liftsystemet.

Extrem offpiståkning från toppen

Med den underjordiska bergbanan Gaustabanen har du alla möjligheter att ta skidorna med dig ända upp till toppen på 1 833 meters höjd. Härifrån finns såväl kontrollerad offpiståkning som passar hela familjen till tuffare nedfarter som görs tillsammans med skidguide. Berget levererar upp till imponerande 1 650 meters höjdskillnad och på sina ställen utmanar lutningar på hela 40 grader. Efter 800 fallhöjdsmeter ansluter din offpiståkning till det preparerade skidområdet igen.

Norges sjätte största skidort växer

Redan i dag är Gaustatoppen den sjätte största skidorten i Norge. Samtidigt är flera nya backar och liftar under uppbyggnad i det etablerade skidsystemet. Bland annat finns det planer på en preparerad backe som kan gå hela vägen ned till bergets fot där byn Rjukan ligger.